RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Sveti Nikola brčanskim mališanima podijelio 400 paketića

U blagdanskom ozračju povodom Svetog Nikole, sinoć je na Trgu mladih, upriličena priredba brčanskih osnovaca i podjela paketića. Kao i svake godine Hrvatsko – kulturno društvo „Napredak“ i Katolička crkva, uz financijsku potporu Vlade i Skupštine Brčko distrikta, obradovali su oko 400 mališana.

„Dolazak Sv. Nikole u naš grad postao je tradicionalan događaj kojim želim obilježiti katolički blagdan, ali i obradovati djecu, bez obzira koje nacionalnosti“, poručio je Anto Basić, predsjednik HKD „Napredak“, zahvalivši se predstavnicima vlasti koji su imali razumijevanja za najmlađe.

Vlč. Damir Ivanović, dekan brčanskog Katoličkog dekanata ukazao je na značaj Svetog Nikole, zaštitnika djece i putnika koji je u stvarnom životu bio veliki dobrotvor.

“Ovim činom želimo širi ljubav i dobrotu. Život Svetog Nikole je tome dokaz, stoga se njemu kroz različite prigode utječemo i molimo. Također, želimo podignuti svijest o dobroti i ljubavi svake osobe. Osim ovih darova, ipak najveći čovjekov dar je njegovo srce koje treba biti otvoreno za sve, poput srca Svetog Nikola i djece”, poručio je vlč. Ivanović.

Damjana Bojić sudjelovala je na sinoćnjoj priredbi i dobila paketić. Ispričala nam je da je Sveti Nikola bio pomoćnik djece kojoj je, ako su bila dobra, u čarapama iznad kamina ostavljao darove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.