RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Sveti Nikola bio i u Skakavi Gornjoj

Povodom katoličkog blagdana Svetog Nikole, mališani su jučer, pored svečanosti i podjele paketića na glavnom Gradskom trgu u Brčkom, priredili prigodne priredbe i u nekim od mjesnih zajednica. Tako je bilo i u Skakavi Gornjoj. Tamošnje predsjedništvo mjesne zajednice, u suradnji sa područnim odjelom 10. Osnovne škole iz Bijele, svake godine za tu prigodu mališanima podijeli paketiće.

Predsjednik mjesne zajednice Skakava Gornja, Niko Lamešić, kaže da je ovogodišnja priredba imala i humanitarni karakter. Naime, roditelji djece koji pohađaju nastavu u tamošnjoj područnoj školi su predložili, a mjesna zajednica je podržala da se ovom prigodom prikupe novčani darovi kako bi se pomoglo nabaviti potrepštine za jednog učenika koji živi u slaboj materijalnoj situaciji kako bi, kako kažu, i njemu božićni blagdani bili veseli.

Učiteljica u područnom odjelu škole u Skakavi Gornjoj, Manda Koroljević, potvrdila je da se i prigodom podjele paketića može primijetiti tužna činjenica da je djece, i u tom selu, iz godine u godinu sve manje. Ove godine je, u toj područnoj školi, podijeljeno 52 paketića, a nekada ih je bilo i trostruko više.

Mališani u Skakavi Gornjoj jednako se raduju darovima, kao i sva druga djeca, srčano su nastupali u predstavi, a u izjavi za naš radio su potvrdili da znaju tko je Sveti Nikola, i svi redom su izjavili da su bili dobri i poslušni pa su zato dobili darove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.