RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Predstavnički dom PSBiH danas imenuje Tegeltiju, kompletno VMBiH do kraja godine

Četvrta hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je predviđeno potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, trebala bi biti održana danas u Sarajevu.

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH krajem novembra razmotrila je podobnosti te podržala kandidaturu i dala preporuku za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Prije toga je Predsjedništvo BiH 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma državnog parlamenta Denis Zvizdić jučer je izjavio novinarima kako očekuje da će danas biti potvrđeno imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

– Poslije toga očekujemo da će procesi ići u skladu s predviđenim procedurama dostave imena za ministre, zamjenike ministara, procedure provjere koje će provesti Centralna izborna komisija BiH i SIPA, tako da do kraja ove godine očekujemo da ćemo biti u prilici da imenujemo kompletno Vijeće ministara BiH – istaknuo je Zvizdić.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović jučer je izjavio kako vjeruje da će nakon potvrđivanja imenovanja za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija napraviti konsultacije sa svim političkim strankama koje trebaju predložiti imena ministara i zamjenika ministara.

– Mislim da su sva imena spremna, za sve resore – kazao je Čović.

Vjerujem, dodao je on, da smo stvorili preduvjete da svakako prije katoličkog Božića imamo Vijeće ministara BiH.

Predstavnički dom bi, također, na današnjoj sjednici trebalo da obavi imenovanje članova stalnih komisija Doma: Ustavnopravne komisije, Komisije za vanjske poslove, Komisije za vanjsku, trgovinu i carine, Komisije za finansije i budžet, Komisije za saobraćaj i komunikacije i Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Tegeltija: Prvi maj povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti

Radio Brčko

Rekonstrukcija mosta i nabavka vakcina glavne aktivnosti koordinatora Brčko distrikta u Vijeću ministara BiH

Suvad Alagić

Obilježen Međunarodni dan Roma – Obrazovanje je ključ budućnosti

Radio Brčko