RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Miroslav Gavrić imenovan za šefa Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH u Sarajevu

Prof. dr. Miroslav Gavrić imenovan je za novog šefa Ureda koordinatora u Vijeću ministara BiH u Sarajevu. Danas je prisustvovao sjednici Kolegija Vlade Brčko distrikta BiH, gdje je kao novoizabrani šef predstavljen članovima Vlade te je održao sastanak s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem.

Na mjesto šefa Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH Miroslav Gavrić stupio je 18. novembra. Ovaj ured kao stalni organ uprave u Vijeću ministara BiH nadležan je za zastupanje Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH kao i za uspostavu saradnje i koordinaciju Brčko distrikta BiH s institucijama Bosne i Hercegovine, međunarodnim organizacijama i ambasadama s ciljem osiguravanja da se interesi Distrikta kao institucije BiH i jedinice lokalne samouprave, a koja je uspostavljena u skladu s Konačnom arbitražnom odlukom i Statutom Brčko distrikta BiH, priznaju i štite.

Miroslav Gavrić rođen je 15. januara 1971. godine u Brčkom, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 1997. godine na Odsjeku za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Postdiplomske studije nastavio na Univerzitetu Umea u Švedskoj i Univerzitetu u Sarajevu, gdje je magistrirao dječiju i adolescentnu psihijatriju i psihologiju 2005. godine. Doktorirao 2008. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje je bio zaposlen kao profesor u naučnoj oblasti Socijalne i organizacione psihologije. Obavljao je i više funkcija u institucijama Brčko distrikta BiH. Od 2008. do 2011. godine bio je poslanik u Skupštini Brčko distrikta BiH, a od 2011. do 2012. godine obavljao je funkciju gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pendeš: ANP ne smije biti platforma za unutarnje nesuglasice

Radio Brčko

Vijeće ministara BiH danas o otvaranju bh. granica za strance

Radio Brčko

Ograničenje izvoza drvnih sortimenata daje rezultate, cijena peleta snižena

Mirsad Zahirović