RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Презентован пројекат “Модернизација система управљања људским ресурсима у државној служби”

Шеф Одјељења за стручне и административне послове Владе Брчко дистрикта БиХ Пејо Мендеш боравио је јуче у Сарајеву гдје је заједно са министром правде БиХ Баришом Чолаком и отправником послова Делегације ЕУ у БиХ Рензом Давидијем присуствовао  презентацији пројекта “Модернизација система управљања људским ресурсима у државној служби”.

Oвај пројекат усмјерио је своје активности на побољшање управљања људским ресурсима у државној служби са посебним нагласком на унапређење система планирања, запошљавања и избора људских ресурса.

“У вези са управљањем људским ресурсима у Дистрикту је до сада много урађено, донесен је и Закон о администрацији као битан предуслов за развој модерног демократског друштва”, рекао је Мендеш додајући да у наредном периоду намјеравају донијети правилник о запошљавању као и одлуку о систематизацији.

Шеф ресорног одјељења нагласио је како је битно да се изједначи процес запошљавања на свим нивоима у Босни и Херцеговини.

Према ријечима министра правде БиХ грађанима треба брза, ефикасна и квалитетна услуга јавне управе, а да би се то постигло треба имати стручне и оспособљене људе. Такође,  исказао је наду  да ће ова конференција, уз уложени труд, уродити плодом и да ће БиХ кренути ка успостављању ефикасније, непристрасније и одговорније јавне управе.

Један од кључних фактора за успјех у процесу европских интеграција наше земље је и спровођење стратегије реформе јавне управе у БиХ.

“Улога јавне управе мора да буде ефикасна и транспарентна да би и држава могла да буде успјешна. Босна и Херцеговина треба да пређе још добар дио пута како би модернизовала своју јавну управу у складу са стандрадима ЕУ”, поручио је Давиди.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.