RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Privodi se kraju prevođenje odgovora na Upitnik EU

Odjel za europske integracije Vlade Brčko distrikta planira u roku od mjesec dana završiti postupak prevođenja odgovora iz Upitnika Europske komisije upućenog Bosni i Hercegovini u postupku pripreme kandidature za članstvo u Europskoj uniji.

U ovom trenutku, Direkcija za europske integracije BiH, prevodi odgovore koji su usklađeni na državnoj razini. To je 15 poglavlja koja su potpuno sadržajno usklađena i dva koja su djelomično usklađena.

Delfa Dejanović

“Profesionalni prevoditelji su angažirani po ugovoru o posebnim poslovima i oni uveliko rade svoj posao”, kaže šefica Odjela, Delfa Dejanović.

Kada je riječ o dokumentima koji se prevode, uglavnom se radi o zakonskim i podzakonskim aktima Brčko distrikta koje je zatražila Europska komisija.

“Vjerojatno će se kasnije morati prevoditi i dodatni akti na koje su se državni službenici pozivali prilikom pisanja odgovora na Upitnik, ali to će biti značajno manji obim posla u poređenju sa ovim koji se sada privodi kraju”, naglasila je Dejanovićeva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.