RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Puna podrška Socijalističkoj partiji u Brčkom

Pred prepunim Stadionom malih sportova “Blatuša” u Brčkom u subotu je održana  Centralna tribina Socijalističke partije, Opštinskog odbora Brčko, na kojoj su predstavljeni kandidati ove stranke na predstojećim izborima.

Osim predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića, kao poseban gost, tribini je prisustvovao i prisutnima se obratio i predsjednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić koji je i prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

Dačić je u svom je govoru pred prepunom “Blatušom” dao bezrezervnu podršku opstanku i očuvanju Republike Srpske u okviru Dejtonskog sporazuma. Osim toga, on je dao i punu podršku Socijalističkoj partiji i njenim kandidatima kojima je zaželio što bolji rezultat na predstojećim izborima jer se, kako je naglasio, ova partija bori za prave ljudske principe i vrijednosti.“Želim da, kao ministar spoljnih poslova Srbije, dam punu podršku opstanku Republike Srpske i njenom očuvanju u okviru Dejtonskog sporazuma i da kažem da su specijalne veze između Republike Srpske i Srbije čeličnog karaktera i da ćemo ih još više razvijati u narednom periodu”, naglasio je Dačić.Predsjednik Socijalističke partija Petar Đokić je, u svom obraćanju članovima i  sipatizerima ove stranke na predizbornoj tribini u Brčkom, istakao da je prisustvo predsjednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića na ovom skupu jedan od dokaza da se socijalisti na ovim prostorima zajedno bore za svoje ideje.

„Siguran sam, da na ovakav način, pokazujemo patriotizam koji ne podrazumijeva  patriotizam mržnje jer je to iza nas, nego patriotizam u kojem podstičemo odgovornost, slobodu u kojoj podstičemo ljude da rade, da se bore, da živimo bolje, da svaki dio ove naše zemlje napreduje i da se razvija”, naglasio je Đokić.Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Brčko i kandidat SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest, Zoran Kokanović, rekao je da je socijalistima u Brčkom izuzetna čast da, kao domaćini skupa, dočekaju predsjednike obje socijalističke partije.Na velikom centralnom skupu ove stranke u subotu predstavljeni su svi kandidati Socijalističke partije Republike Srpske iz izborne jedinice šest za sve nivoe vlasti na predstojećim Opštim izborima u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odluka o lokacijama izbornih mjesta na području Brčko distrikta

Radio Brčko

Brčko: Saopštenje Socijalističke partije povodom sjednice Tripartitnog savjetodavnog vijeća

Radio Brčko

У БиХ ће бити уништено више од 600.000 вакцина против вируса корона

Radio Brčko