RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Pušten u promet most u Krepšiću

Most u Krepšiću, na magistralnoj cesti Brčko – Banja Luka, koji je uništen u poplavama 2014. godine i nedavno ponovno izgrađen, danas je svečano pušten u promet. Izgrađen je u zadatom roku, a vrijednost radova je oko 700.000 maraka. Financirali su ga Vlada Brčko distrikta i Republike Srpske, a izvođač je bilo Javno poduzeće „Putevi Brčko“.

Direktor poduzeća, Miroslav Miškić, iskoristio je ovu prigodu da se pohvali kako je to poduzeće malo, ali spremno za velike domete.

„Davno je rečeno da mostovi spajaju ljude. Nadam se da će i u distriktu Brčko progres i linija razvoja prevladati liniju nesporazuma i da ćemo se u budućnosti takmičiti po broju izgrađenih kolimetara puteva i mostova, a ne po broju neriješenih problema i prouzročenih nesporazuma“, poručuje Miškić.

Gradonačelnik Siniša Milić pohvalio je činjenicu da je most izgrađen u roku, da nije bilo kašnjenja, i da ga je izgradilo domaće poduzeće.

„U predviđenom roku od 90 dana radovi su završeni pa mi danas otvaramo ovaj most. Možda u svojoj prostornoj veličini i sa iznosom sredstava koja su za njega utrošena nije krupan kapitalni projekat, ali, budući da se nalazi na najfrekventnijoj prometnici koja prolazi kroz distrikt Brčko, smatram da je riječ o izuzetno važnom projektu“, kaže gradonačelnik Milić.

Stanovnici mjesne zajednice Krepšić su zadovoljni što je konačno završen i taj most, te se nadaju kako u budućnosti neće trpiti štetu kakvu su imali u pomenutim poplavama.

„Ovdašnji mještani su imali ogromnih problema, ali evo zahvaljujući razumijevanju vlada Brčko distrikta i Republike Srpske, on je u nekakvom optimalnom roku i završen. Nadam se da ćemo sada biti zaštićeni i da više nećemo imati takvih muka. Svaka kiša kada počne mi sa strahom gledamo u nebo i most. Sada vjerojatno nećemo više to gledati jer nas je ovaj most zaštitio“, izjavio je predsjednik mjesne zajednice „Krepšić 2“, Milan Maksimović.

Čim vrijeme dozvoli krenut će se u uklanjanje dosadašnje obilaznice kojom se promet odvijao dok nije bilo mosta i pročišćavanje samoga kanala, ali to ničim neće ometati odvijanje prometa preko novoga mosta, poručeno je iz J.P. „Putevi Brčko“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!