RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Razija Mujanović, članica „Kuće slavnih“, ime Brčkog posvuda pronosi

Brčanski gradonačelnik Siniša Milić primio je jutros, u kurtoazni posjet, proslavljenu košarkašicu Raziju Mujanović, od nedavno članicu svjetske “Kuće slavnih” košarkaša. Svjetska košarkaška federacija ju je tu uvrstila upravo na prijedlog Košarkaškog saveza Brčko distrikta. Razija je, u svom govoru, predstavljanja na primanju u “Kuću slavnih” na prvom mjestu pomenula da su njeno djetinjstvo i mladost vezani uz Brčko, grad najbliži njenom rodnom selu Ratkovići i grad u koji, i dan danas, vrlo često dolazi. U obraćanju za medije, gospođa Mujanović je, kao svoj najveći uspjeh u karijeri, navela nastup za tuzlansko „Jedinstvo Aida“ s kojim je postala Europski prvak, a primanje u članstvo “Kuće slavnih” smatra najvećom čašću koju može itko dobiti.

Gradonačelnik, Siniša Milić, se zahvalio Raziji Mujanović upravo zbog toga što ime Brčkog pominje posvuda gdje gostuje, ali i izrazio nadanje dobre suradnje sa proslavljenom košarkašicom na razvoju sporta na ovim prostorima.

Jedan od načina unaprijeđenja ženske košarke na području Brčko distrikta zasigurno je i izgradnja multifunkcionalne dvorane u Brčkom. Upravo o tome je gradonačelnik razgovarao i sa Razijom Mujanović, kao i sa svim našim uspješnim sportašima, koji su svjesni koliko je za uspjeh važna i kvalitetna infrastruktura.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!