RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Rukovodstvo JP „Putevi Brčko“ zadovoljno ovogodišnjim poslovanjem

Direktor JP “Putevi” Brčko Miroslav Miškić danas je na novogodišnjem prijamu za novinare kazao da je Javno poduzeće “Putevi Brčko” ostvarilo uspjeh na svim poljima djelovanja u 2017. godini.

“Veliki napredak ostvaren je na polju održavanja putne infrastrukture u dužini od oko 1.000 kilometara. Imali smo na stotine zahtjeva, koje smo uglavnom stavili u proceduru i  pozitivno riješili. Za ovu godinu izdvojili smo preko četiri miliona maraka za održavanje puteva. Kada su u pitanju parkinzi, tu smo imali izazov, koji smo uspješno premostili. Mi moramo da radimo i naplaćujemo prihod, a narod je shvatio da  je bolje da plaća parkinge”, istaknuo je Miškić.

Po pitanju obilaznice, našeg najvećeg infrastukturnog projekta, Miškić je konstatirao da su se pojavili dodatni problemi, te da je urađeno onoliko koliko se moglo uraditi, zbog čega  će njeno asfaltiranje ipak sačekati još neko vrijeme.

Od kapitalnih projekata, koji su ove godine uspješno realizirani po odobrenju Skupštine Brčko distrikta, Miškić je svakako izdvojio most u Krepšć, čija se finalizacija radova očekuje krajem godine. Rok izgradnje je 24. prosinac, ali je zbog predstojećih blagdana i gušćeg prometa u ovom razdoblju godine pomjeren za nekoliko dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.