RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Sajam prošao, a šta i gdje sledeće godine?

U Brčkom je protekle sedmice održan 16. Međunarodni sajam privrede na kojem je  svoje proizvode i usluge prezentovalo preko stotinu izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

U Privrednoj komori, koja je i ovog puta bila organizator sajma, još uvijek analiziraju sve pokazatelje, ali su saglasni da je sajam opravdao svoje održavanje, te da odmah treba početi sa pripremama za naredni.

“S obzirom da smo imali samo mjesec dana da obavimo sve organizacione pripreme jer je obezbjeđivanje adekvatnog prostora diktiralo sve ostalo, u konačnici možemo biti zadovoljni učinjenim”, istakao je Niko Babić, predsjednik Privrede komore u Brčkom.

On je još dodao da prostor, u kojem je održan ovogodišnji sajam, odgovara svim tehničkim zahtjevima održavanja jedne ovakve privredne manifestacije, te ukoliko nadležni u Distriktu budu imali sluha, u budućnosti bi moglo biti organizovano i nekoliko tematskih sajmova godišnje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.