RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Slijede dogovori oko kriterija za dodjelu stanova

Tokom ove i naredne sedmice, predstavnici boračkih udruga ARBiH i HVO-a Distrikta, razgovaraće sa čelnicima ovdašnje vlasti, kako bi usaglasili sve detalje oko raspisivanja Javnog poziva za dodjelu stanova u objektu namjenski izgrađenom za zbrinjavanje ove populacije.

«Konsultacije su neophodne i sa pravnicima u cilju izdavanja rješenja na osnovu kojih odabrani korisnici mogu ući u posjed imovine, te da se usaglase, pored opštih, i posebni kriteriji Javnog poziva. Nakon ove faze i objelodanjivanja konkursa, krenućemo sa procesom odabira, a sve bi trebalo biti okončano u prvoj polovini naredne godine», rekao je, u ime Kordinacije boračkih udruženja, Avdija Banda.

Riječ je, inače, o zgradi sa 25 stanova čiju gradnju su, sa po 500.000 maraka, finansirale ovdašnja i Vlada Federacije BiH, i koja je u potpunosti završena, a locirana u blizini željezničke stanice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.