RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

SDP jedina alternativa politici blokova u RS-u

Na političkoj sceni Republike Srpske aktuelna je politika blokova koja umjesto da se bavi suštinskim socijalnim i ekonomskim pitanjima građana kao što je diskriminacija povratnika, pitanje jezika, omogućavanje biračkog prava svima, za temu ponovo ima referendum i pripajanje EU RS-a i BiH, tako da je jedina alternativa toj politici politika SDP, kazao je danas u Brčkom Mirsad Đapo, potpredsjednik SDP BiH, povjerenik za SDP Bijeljinu i zamjenik predsjednika Vijeća naroda u RS-u. Po pitanju povratnika ništa bolja situacija nije ni u F BiH, a poseban problem će se desiti u Brčkom gdje zbog pasivnosti aktuelne vlasti oko 40% Brčaka neće imati pravo glasa na predstojećim izborima, napomenuo je Đapo.
Izet Banda, predsjednik RO SDP BiH, sa sjedišem u Brčkom je kazao da se članstvo povećava svakog dana, a da su nedavno formorani i obnovljeni matični odbori SDP-a u Loparama, Mačkovcu, Pelegićevu, Donjem Žabaru, Bosanskom Šamcu i Koraju.
Zbog svih navedenih problema koje povratnici imaju SDP BiH će se obratiti svim relevantnim domaćim i stranim institucijama, napomenuo je još Mirsad Đapo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.