RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Sjednica brčanskog Parlamenta naredne srijede

Predsjednici Klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu na današnjem sastanku usaglasiti su prijedlog dnevnog reda za 21. redovnu sjednicu Skupštine Distrikta koja je zakazana iduće srijede.

Među 18 tačaka, koje su dobile saglasnost za ulazak u dnevni red, su izmjene Zakona o Pravobranilaštvu u prvom, te za istu instituciju, izmjene Zakona o platama, u drugom čitanju. Zakon o zabrani pušenja i korištenja drugih duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Distriktu, takođe je dobio saglasnost za ulazak u proceduru drugog čitanja.

U dnevnom redu će se naći i Informacija o projektu novosagrađene zgrade Policije, te analiza prijedloga Poslovnog plana JP «Komunalno Brčko», kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju za prvih šest mjeseci ove godine JP «Putevi».

Pred zastupnicima će biti i set od devet Odluka o proglašenju javnog interesa, a zarad realizacije infrastrukturnih projekata na području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.