RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Usvojena konačna rang-lista za dodjelu stipendija studentima

Na svom 29. redovnom zasijedanju  Vlada Brčko Distrikta, uz ostale tačke, usvojila je danas Odluku o konačnoj rang- listi stipendiranja studenata s područja Brčko Distrikta za ovu godinu, sredstva za obeštećenje od poplava i sufinansiranje projekta UNDP u BiH.

Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko Distrikta je kazao da se dodjeljuje 160 stipendija studentima druge i starijih godina.

Stipendije dobivaju i oni studenti koji su prva godina, a proglašeni su studentima generacije i imali su prosjek „5.00“ u srednjoj školi.

Stipendije se dodjeluju za kalendarsku 2017. godinu, pojedinačan iznos je 200 KM u deset rata godišnje (2.000 KM). Za ove namjene je ukupno izdvojeno 320. 000 KM.

Vlada Brčko Distrikta odobrila je danas utrošak sredstava tekućih grantova u 2017. godini, III dio, u Odjelu za raseljena lica i stambena pitanja, kao i Odluku o sufinansiranju projekata Razvojnog programa UNDP u BiH za 2017. godinu.

Jelena Nikić- Damjanović, šefica Vladinog Odjela za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja je tim povodom kazala da se na ovaj način tretira način obeštećenja ljudi od poplava iz 2016. godine u užoj gradskoj zoni.

Radi se o 12 stambenih jedinica za koje je u III dijelu obezbijeđena pomoć u iznosu od oko 70 hiljada maraka: 44.000 KM u dijelu obeštećenje od poplava i 25. 000 KM za zajedničke projekte i udruživanje sredstava.

Po okončavanju svih zakonskih procedura, realizacija ovog projekta mogla bi krenuti do konca tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!