RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Skupština Distrikta deklaracijom za auto-put Beograd-Sarajevo, kroz Brčko

Cjelodnevno zasjedanje brčanskog Parlamenta okarakterisale su brojne pauze i usaglašavanja na temu kako u skupštinsku proceduru uvesti Izmjene i dopune zakona o komunalnim djelatnostima, koje se odnose na naplatu parking prostora te sankcionisanje vozača zbog ne plaćene parking karte.

«Žao mi je što ove izmjene nisu ušle, kroz prvo čitanje, u skupštinsku proceduru, no većina zastupnika je odlučila da to ne podrže uz obrazloženje da predložene izmjene ne uzimaju u obzir nedavnu odluku Apelacionog suda, po kojem se JP «Putevi» osporava pravo, na naplatu dodatne parking karte. Svakako, da će u skladu sa zakonskom procedurom, ove izmjene ponovo biti pred Parlamentom, te vjerujem da će mo pronaći modalitete kako bi na najkvalitetniji način razriješili ovo pitanje», rekao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Inače, u završnom djelu rada zastupnici su, sa sano tri suzdržana glasa, usvojili Deklaraciju kojom se od Vijeća ministara BiH traži da  auto-put Beograd- Sarajevo, čiju izgradnju želi finsnsirati i Vlada Republike Srbije, prolazi kroz Distrikt.

Takođe je prihvaćeno, da prije procedure drugog čitanja i kionačnog usvajanja Zakona o zabrani pušenja i korištenja drugih duhanskih proizvoda na javnim mjestima i u institucijama Distrikta, se obavi javna rasprava, o samom zakonu, a zakazana je za četvrtak 23. novembra sa početkom u 12 sati u brčanskom domu kulture.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.