RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Skupština Distrikta iznalazi najkvalitetniju zakonsku osnovu za naplatu parkinga

Izuzimajući elaboriranje zastupničkih pitanja, prijepodnevno zasjedanje Skupštine Distrikta, obilježila su kontinuirana usaglašavanja i pauze s ciljem pronalaženja rješenja za moguće puštanje, u parlamentarnu proceduru, Izmjena i dopuna zakona o komunalnim djelatnostima.

Izmjene se odnose na segment parking prostora, te sankcionisanje vozača koji ne žele platiti parking kroz takozvanu doplatnu kartu.

«Ono što smo jako blizu da usaglasimo, do popodnevnog djela zasjedanja, je da se zakon, bez obzira na sve njegove manjkavosti, pustimo u prvo čitanje, a da do konačnog usvajanja radimo na preciznom definisanju svih izmjena i dopuna. Posebno trebamo imati u vidu činjenicu da je brčanski Osnovni sud donoio presudu kojom osporava pravo Javnom preduzeću «Putevi» da sankcioniše one vozače koji nisu platili parking. Stoga nije isključeno da kroz izmjene, samu proceduru sankcionisanja, provodi i neka druga institucija Distrikta», rekao je potpredsjednik brčanskog Parlamenta, Ivica Filipović.

Inače, porerd izmjena i dopuna Zakona o komunalnim poslovioma, kako bi se riješilo pitanje naplate pareking prostora, neophodno je izmjeniti i Zakon o sigurnosti u saobraćaju i to po proceduri hitnog postupka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.