RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Za samozapošljavanje u poljoprivredi dodatnih 500.000. maraka

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade, od ove godine  usmjerava 500.000 KM za samozapošljavanje, prije svega mladih  i žena u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje na područiju Distrikta.

«Ovdašnji Zavod za zapošljavanje će za ove namjene, pojedinačno isplaćivati između 15 i 20.000. maraka. Ostvarenje je planirano kroz projekte koji će imati za cilj, da prvenstveno mladi i žene, svoju egzistenciju ostvaruju, kroz jačanje poljoprivrede unutar svog domaćinstva, te da se na taj način, registruju kao zaposlenici unutar vlastitog gazdinstva», rekao je šef Odjeljenja Saša Tanić.

Realizacija pojedinačno dobijenih sredstava će biti nadzirana od strane resornog Odjela u periodi od tri do pet godina, precizirao je Tanić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.