RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Станови за преосталих 16 породица погинулих бораца ВРС

У току су активности за стамбено збрињавање преосталих 16 породица погинулих припадника Војске Републике Српске у Брчком које немају ријешено стамбено питање, сазнали смо од Јована Пудића предсједника Удружења породица погинулих бораца Републике Српске у Брчком.

„Ради се углавном о породицама које живе у веома тешким условима. У току је рјешавање административних послова у вези са изградњом зграде за коју је из брчанског буџета обезбијеђено нешто више од 500.000 конвертибилних марака.

Јован Пудић

Ми у Удружењу очекујемо да се пројекат и потребне дозволе за градњу тог објекта у насељу Илићка заврше до краја ове године, а да се са изградњом крене почетком грађевинске сезоне“, рекао нам је Пудић.

Он је подсјетио да су и представници друге двије ратне компонетне добили новац од кога су саградили стамбену зграду за потребе својих бораца, те да у овом тренутку врше расподјелу новоизграђених станова.

По Пудићевим ријечима, корисници стамбених јединица у будућој згради већ су изабрани, те да се у највећем броју ради о гарсоњерама.

„У највише случајева ради се о самохраним мајкама погинулих бораца. Према списку и броју чланова породица, будућих корисника, рађен је пројекат зграде“, прецизирао је Пудић

Предсједник Удружења породица погинулих бораца Јован Пудић је за 3. новембар у Бијељини најавио уручење одликовања односно Медаља заслуга за народ за шест породица погинулих припадника ВРС из Брчког.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.