RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Štete na javnim objektima sanira Vlada Brčko distrikta

Šteta na javnim objektima koje su nastale usljed olujnog nevremena u noći sa 11. na 12. decembar na području Distrikta, bit će sanirane o trošku kompanija sa kojima brčanska Vlada i pojedini Odjeli imaju okvirne sporazume.

Objekti će biti što prije sanirani, posebno školska zgrada u Maoči na kojoj je nastala šteta oko 22.000 maraka, ali i objekat mjesne zajednice u Ulicama kao i sportska dvorana u Zoviku.

Prema riječima Miće Simikića, šefa Pododjela za zaštitu i spašavanje, olujno nevrijeme u Brčkom je također izazvalo štetu na oko šezdesetak privatnih objekata u Maoči, Skakavi, Bijeloj, Dubravicama i Rašljanima, čiji vlasnici su štete već počeli sanirati o svom trošku odnosno Vlada, u ovom slučaju, neće formirati Komisiju za procjenu šteta.

Jak olujni vjetar je čak uništio i dvije porodične kuće u Rašljanima i Skakavi iz kojih su porodice izmještene na drugo područje. Iako je bilo govora da će biti proglašeno stanje elementarne nepogode, Vlada Brčko distrikta je odlučila da se takva odluka ne donosi.

    

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.