RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Tri velika glumačka imena 11. decembra u Brčkom

U brčanski Dom kulture 11. decembra premijerno stiže hit predstava „Noć bogova“ sa Vojinom Ćetkovićem, Dejanom Lutkićem i Nebojšom Ilićem u glavnim ulogama.

Tri velika glumačka imena posle svake odigrane predstave budu ispraćena zasluženim ovacijama publike. Nema sumnje da će tako biti i u Brčkom.

Život sa hirovitim, apsolutističkim vladarom pun je strahova, strepnji i minskih polja za intelektualce koji drže do časti i poštenja, ma koliko da su sa vladarom bliski, a pun je i prilika za pogubni uticaj raznih dvorskih luda, koje su zapravo vrlo proračunate. To je, čini se, centralna poruka izvrsnog komada „Noć bogova“ dramskog pisca Mire Gavrana.

Ova tragikomedija veoma dobro se uklapa u našu prošlost, ali i sadašnjost. Sudeći po toku društvenih zbivanja, biće aktuelna i u budućnosti.

Glumci se slažu da „Noć bogova“ apsolutno izgleda kao da je napisana danas i kao da su ličnosti koje igraju potpuno žive i u ovom vremenu.

Predsjednik Udruženja građana Stand-Up BH, Aleksandar Pantelić je istakao da je Brčko već nekoliko godina domaćin pozorišnih susreta koji okupe pozorišta iz regiona, ali da grad nema svoje pozorište.

Sama ova predstava treba da bude svojevrsni podstrek za daljnji rad na razvijanju kulturne scene u gradu kao i osnivanjem pozorišta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.