RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Teško stanje za poplavljena područja Bijele i Prijedora

Kiša, koja je danima padala,  jutros  je prestala padati  i vodeni val je prosao, te  se  voda lagano povlači ka svojem kopritu, no jos su svi prilazi Prijedoru Bijeloj i Gornjoj Skakavi  presjeceni.

S obzirom na situaciju u ostalim dijelovima u okruženju   mozemo kazati da je ovdje stanje dosta dobro, izuzev naselja Cvijanovici ,gdje je i u onako teškim okolnostima pukla glavna vodovodna cijev , tako da ni  pitke vode više nemaju.  Sinoć je evakuirana jedna osoba s tog dijela,  jer veći dio  jedan dio mjestana nije  želio  napustiti svoje domove.

Situacija  je veoma teška ,  u naselji  Cvijanovići ,ali i u mjestu Prijedor gdje je voda ušla u kuće i ostale objekte. Ništa bolja situacija nije ni n aprilaznim putevima ka navedenim mjestima , voda je poplavila kako goleme poljoprivredne površine , tako i glavne prometnice, tako da smo i dalje u vodenom obruču.

Za očekivati je smirivanje situacije i povlačenje vode , ukoliko ne bude novih padalina.

Napajanje električnom energijom je uredno i nije bilo prekida, voda nije za piće , ali se ista prokuhava,.

Telefonske veze , kada je u pitanju fiksna telefonija , povremeno su u prekidu, te se mještani služe mobilnim telefonima.

Zdravstveni centar Bijela radi od 8 do 20 sati na večer, tako da svi  koji su u potrebi mogu dobiti adekvatnu zdravstvenu njegu.

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.