RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U prihvatnom centru trenutno smještene dvije porodice

U prihvatnom centru koji je smješten u brčanskom Omladinskom centru, trenutno se nalaze članovi dvije porodice, odnosno šest evakuisanih osoba.

Mevlida Tadić, iz Ulovića, evakuisana je sinoć oko 17 sati sa sestrom, dvoje djece i jednom bakom.

“Ništa nismo uspjeli spasiti, čak nisam ni zaključala kuću. Osjećaj je bio grozan, 2010 je bilo strašna poplava, al ovo sada je puno gore. Komšiluk je sav poplavljen, neke komšije su izvučene sinoć, a sa ostalih ne znam šta je”, kazala je Tadić.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.