RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Tokom vikenda u Brčkom počinjena teška krađa, izvšena utaja i izazvana opšta opasnost

dav

Tokom vikenda i novogodnišnjeg praznika, Policiji Brčko distrikta BiH prijavljene su 3 prijave o počinjenju krivičnih djela, i to krivično djelo “Teška krađa” u ulici Nikole Tesle u Brčkom (prijavljeno 29.12.2017. godine), zatim krivično djelo “Utaja” u ulici Braće Ćuskića u Brčkom (prijavljeno 29.12.2017. godine) i krivično djelo “Izazivanje opšte opasnosti” u ulici Stevana Mokranjca u Brčkom (prijavljeno 01.01.2018. godine)

Tokom izvještajnog perioda, zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira i to dva u mjestu Prutače i jedno na Tgu mladih u Brčkom. Zabilježena je pojačana upotreba pirotehničkih sredstava, a pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili javne skupove koji su održani u Brčko distriktu BiH i isti su protekli bezbjedno.

U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaje u četiri saobraćajne nezgode. U saobraćajnim nezgodama, dvanaest lica je zadobilo lake tjelesne povrede a zabilježena je materijalna šteta nastala na vozilima.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili trideset vozača i vozila gdje je kod devetnaest vozača, kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u osam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u tri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.