RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zastupnici podržali primjenu Zakona o zabrani pušenja

Zastupnici brčanskog Parlamenta, sinoć su, apsolviranjem svih sedamnaest tačaka dnevnog reda okončali osamnaestu redovnu sjednicu.

Nakon što su zaključena zastupnička pitanja, a na doradu vraćene Izmjene i dopune zakona o Policiji Distrikta, jednoglasno je, u prvom čitanju, prihvaćen Nacrt zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Distriktu.

Potom su zastupnici dali saglasnost na dopunu Statuta i Odluku o osnivanju JP «Komunalno» Brčko, kao i na nekoliko odluka o javnom itreresu. Na kraju, Parlament je upoznat i sa setom Revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju javnih službi i institucija Distrikta za proteklu godinu.

Kako je najavljeno, naredna redovna sjednica brčanske Skupštine, biće održana za pentaest dana, odnosno 8. novembra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.