Arhiva

U dva navrata juče pronađena i oduzeta opojna droga

Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (30.11.2017. godine) u dva navrata, pronašli i oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, kod tri lica sa područja Brčkog.

Naime, oko 07,00 sati policijski službenici su, postupili po prikupljenim operativnim saznanjima da lice sa inicijalima S.T. rođen 1994. godine, posjeduje narkotička sredstva. Lice je pronađeno u ulici Nikole Tesle u Brčkom i nad istim je izvršen pretres. Prilikom pretresa kod istog je pronađena i oduzeta biljna materija, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “marihuanu” i jedna (plastična) tzv. drobilica.

Takođe, nakon prikupljenih operativnih saznanja,u vremenskom periodu od 18,30 sati do 20,30 sati, policijski službenici su na osnovu Naredbe Osnovog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršili pretres kuće i dvorišta u ulici Bašeskija u Brčkom, a koju koriste lica sa inicijalima A.M., rođen 1988. godine i lice S.M. rođen 1996. godine, za koje su postojale informacije da posjeduju narkotička sredstva. Pored navedenog izvršen je i pretres motornog vozila marke Golf II, koje isti koriste.

Prilikom pretresa pronađeni su oduzeti sljedeći predmeti: jedan pvc paketić sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, ručno motana cigareta tzv. džoint i plastična kutijica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“.

Nad licima je izvršena kriminalistička obrada i protiv istih će Policija Brčko distrikta BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjeni prekršaji, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH (Službeni glasnik BiH 8/06).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button