Arhiva

U ovom gradu sve nedostaje

Odjeljenje za komunalne poslove brčanske vlade, koje trenutno realizuje 460 manjih i većih projekata na području distrikta, ima osnovni zadatak ubrzati izvršenje takozvanog kapitalnog dijela vlastitog budžeta.

Prvo što je neophodno uraditi jeste načiniti preraspodijelu poslova, te poboljšati sistem koordinacije i izvještavanja unutar samog odjeljenja.

«Prioritet nad prioritetima je izgradnja transportnog cjevovoda «Plazulje-Vrankićka» za čiju realizaciju je već objavljen tender. Najveću moguću hitnost će dobiti i projekti  širenja kanalizacione i vodovodne mreže u samoj gradskom jezgru ali i stvaranje preduslova za kompletiranje infrastrukture u industrijskim zonama Sjever i Jug, na području distrikta», rekao je novoimenovani šef ovog odjeljenja Admir  Muminović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button