RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U politici je nekada dva veće od tri – HDZ ostaje u većini

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice u brčanskom Parlamentu, iako su ostali na dva zastupnika, vjeruju da će i dalje biti dio skupštinske većine, te da će i u takvim okolnostima, a u skladu sa zakonom, biti usvojen budžet Distrikta za tekuću godinu.

«HDZ ima potpisan Sporazum o koaliranju unutar parlamentarne većine, te je naša saradnja, bez obzira na najaktuelnija dešavanja i dalje veoma dobra. Upravo stoga vjerujem da, skupštinska većina neće pretrpjeti nikakve promjene, što se odnosi i na situaciju oko usvajanja budžeta. Čvrsto sam uvjeren da u politici nekada dva zna biti više od tri, te da je, sve u skladu sa zakonom, moguće, a sudeći i prema ranijim iskustvima, da po ovoj formuli nastavi funkcionisanje brčanski Parlament», rekao je dopredsjednik Skupštine, Ivica Filipović.

Prema njegovim riječima, razgovori o svemu, unutar vladajuće parlamentarne većine, još uvijek su u toku i vrlo brzo znaće se njihov konačan rezultat.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.