RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Unapređenje komunikacijskih vještina i liderstva unutar organizacije

U okviru projekta pod nazivom „Žena i pravo danas“ koji realizuje „Udružene žene“ iz Banja Luke, a uz finansijsku podršku „Kvinna till Kvinna“ Fondacije iz Švedske održana je od 4. do 6. aprila 2014. godine u Banja Luci još jedna u nizu radionica.  Tema pomenute radionice bila je „Vještina komunikacije i liderstva“. Pored predstavnika OC „Vermont“ učešće su uzeli i predstavnici  Radne grupe Vlade Brčko distrikta BiH, Komisije za rodnu ravnopravnost, Skupštine Brčko distrikta i druge nevladine organizacije. Radionica je imala za cilj jačanje kapaciteta, unapređenje komunikacije unutar tijela i komunikacije sa nevladinim organizacijama.

Kroz dvodnevne prezentacije, interaktivne radionice ali i korisne diskusije učesnici su imali prilike da se informišu o osnovnim načelima kominikacije, kako treba da izgleda  aktivno slušanje  kao i asertivno izražavanje. Tokom  rada u malim grupama, prezentacijama rada iz malih grupa učesnici su usvojili dosta korisnih informacija o tome  koji su to poželjni  stilovi rukovođenja, modeli nenasilne komunikacije ali i ključne karakteristike koje treba da ima svaki lider i menadžer. Takođe još jednom je potvrđeno kroz razmjenu iskustva da i dalje postoji rodna neravnopravnost među polovima zbog duboko utermeljenog vjerovanja podjele uloga žena i muskaraca u svakom segmentu života i da se i dalje treba dosta raditi kako bi se stereotipi iskorijenili.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.