RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Predsjednik društva za ugrožene narode posjetio Brčko

Tilman Cilh, Predsjednik društva za ugrožene narode-Internacional, sa suprugom Ines Kohler-Zulh i Fadilom Memišević, predsjednicom Društva za ugrožene narode u BiH, danas, na poziv Udruge zatočenih, Udruženje Logoraša Brčko Distrita boravio je u našem gradu. Visoka delegacija predvođena Tilmanom Cilhom, kojega je Ratno Predsjedništvo BiH 1996. odlikovalo „Grbom sa srebrenim vijencem“, Udruženje „Majki Srebrenice 95“ svojim najvišim priznanjem, i kojega je Gradsko vijeće Grada Sarajeva 6. aprila ove godine proglasilo počasnim građaninom Sarajeva, zajedno sa Fadilom Memišević, predsjednicom Društva za ugrožene narode u BiH, te Fadilom Redžićem, predsjendikom Udruženja logoraša Brčko Distrikta boravila je danas oko 1,5 sati u zgradi Skupštine Brčko Distrikta i sastala se logorašima iz brčaskog i BH-Udruženja logoraša. Riječi dobrodošlice i zahvalnosti Tilmanu Cilhu uputili su dopredsjednik Skupštine Adem Ribić i dogradonačelnik Esed Kadrić.
Fadil Redžić je još jednom podsjetio na mizeran broj osuđenih kad su u pitanju ratni zločini počinjeni u proteklom ratu u Brčkom te zatražio prcesuiranje onih koji su odogovorni za zločine u Luci i drugim brčanskim logorima.
Tilman Cilh ima velike zasluge za objelodanjvanje istina i postojanju koncetracionih logora za vrijeme agresije na BiH u peridou 1992.-1995. godina. Boraveći u Brčkom Cilh je kazao da ga čudi ćutanje dijela Evrope na genocid počinjen u Bosni u periodu 1992.-‘95. godina, pogotovo što ta ista Evropa još uvijek vodi rat protiv Adolfa Hitlera.
Tilman Cilh i visoka delegacija su tokom dana posjetili Logor „Luka“ i ostala brčanska stratišta gdje je izvršen zločin na Bošnjacima i Hrvatima tokom rata 1992- 1995. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.