RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zaključena tri javna poziva za boračke populacije Brčko Distrikta

Služba Boračko – invalidske zaštite i civilnih žrtava rata u Vladi Brčko Distrikta ovih dana zaključila je tri javna poziva za sva boračka udruženja s područja Distrikta.

Senad Bešić, šef Službe je kazao da se radi o pozivima za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, jednokratnoj novčanoj pomoći za stambeno zbrinjavanje demobilisanih boraca i jednokratnoj novčanoj pomoći demobilisanim borcima u stanju socijalne potrebe i pomoći za liječenje.

Za sva tri projekta ukupno je izdvojeno 1,8 miliona KM iz budžeta Brčko Distrikta za 2017. godinu.

Bešić je napomenuo da će se vršiti komisijska kontrola utroška sredstva za stambeno zbrinjavanje boračkih populacija kako je i precizirano ugovorom. Sredstva po ova tri poziva pomoći boračkim populacijama iz Brčko Distrikta biće isplaćena do 15. januara naredne godine.

Bešić je svim demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica čestitao protekle i nadolazeće vjerske praznike, te poželio sretnu Novu 2017. godinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!