RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Započinje rekonstrukcija stadiona malih sportova “Blatuša”

U planu rada Vladinog Odjela za javne poslove nakon završetka velikog projekta izgradnje nove saobraćajnice na Bulevaru mira je i rekonstrukcija nekoliko ulica u gradskoj jezgri i početak građevinskih radova na stadionu malih sportova “Blatuša”.

Dragan Peštić, viši stručni saradnik za puteve u Odjelu za javne poslove i koordinator nadzornog tima Vlade Brčko Distrikta nad izgradnjom druge trake ulice Uzunovića, odnosno bulevara, kazao je da je ova prometnica puštena u funkciju, a do se do kraja mjeseca čeka i njen tehnički prijem.

Dragan Peštić

„Do kraja građevinske sezone započećemo i radove na rekonstrukciji stadiona malih sportova Blatuša za šta je obezbijeđeno 113.000 KM“, naveo je Peštić.

On je napomenuo da je u Brčko Distriktu trenutno aktivno oko 100 gradilišta koja su pod kompetencijama Odjela za javne poslove i dodao da će se u samoj jezgri grada vršiti rekonsntrukcija ulice „Branislava Nušića“ koja je veoma teška i komplikovana za rad, a sredstva su obezbijeđena.

U planu je i rekonstrukcija Ulice „Braće Kobića“ na novom Brčkom koja će se raditi prije rekonstrukcije ulice Nušića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Након експропријације реконструкција улице Аугуста Шеное

Vladimir Matijević

Brčko: Rekonstruiše se infrastruktura u MZ Meraje

Suvad Alagić

BiH želi rekonstruirati 11 graničnih prijelaza te 13 pograničnih

Radio Brčko