RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Влада плаћа уклањање остатака “Избора”

За десетак дана почеће уклањање девастираних објеката некадашње фабрике обуће „Избор“, те пет, у пожару уништених, стамбених јединица у колективном центру на Прутачама.

Ово смо сазнали од Миће Симикића, шефа Пододјељења за јавну безбједност у брчанској Влади који је прецизирао да је за ове намјене из буџета за ову годину издвојено око 50.000 конвертибилних марака.

„Законски прописи Одјељењу за јавну безбједност налажу уклањање порушених јавних или приватних објеката који представљају опасност по околину или њихово прописно ограђивање. Ми поступамо по захтјевима грађана, мјесних заједница или привредника и тако ћемо и убудуће дјеловати“, рекао нам је шеф Пододјељења за јавну безбједност Мићо Симикић.

Мићо Симикић

Шеф Симикић је подсјетио да Одјељење има обавезу да и руиниране објекте у приватном власништву такође уклони без обзира да ли је власник тог објекта доступан или не.
„Одјељење може да уклони тај објекат који угрожава безбједност грађана, да исплати трошак уклањања, те да у складу са законским прописима тражи рефундирање тих трошкова од власника“, нагласио је Симикић.
Он је прецизирао да је извођач преузео обавезу да посао заврши до краја ове године и најавио да ће и у буџету за 2018. годину битирезервисан дио средстава за исте намјене, пошто се на подручју Дистрикта налази више десетина руинираних објеката, који се такође морају уклонити.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.