RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

За породице погинулих бораца ВРС на прољеће почиње изградња 16 станова

На традиционалном новогодишњем пријему који организује Извршни одбор Удружења породица погинулих, несталих и заробљених бораца у Брчком одржаном у петак 15. децембра констатовано је да су, у протекле двије године, обезбијеђена средства из брчанског буџета за стамбено збрињавање 16 породица погинулих бораца.

„Средства за изградњу стамбене зграде за те породице су нам омогућили посланици и чланови брчанске Владе из реда српског народа. Почетак радова очекујемо у прољеће 2018. године. У овом тренутку прибављају се потребне дозволе за локацију која се налази нa Илићки“, рекао Јован Пудић, предсједник Скупштине овог Удружења.

Он је подсјетио да ово Удружење сваке године омогућава породицама погинулих бораца које живе у Брчком да отпутују на парастос на гробље на Сокоцу.
„Пошто велики број породица са подручја Јајца и Шипова живи у Брчком и њима такође обезбјеђујемо превоз за посјете гробљу у Шипову. Са борачком организацијом из тог града успоставили смо одличну сарадњу која траје већ двије године“, прецизирао је Пудић.

Милан Дакић, предсједник Извршног одбора овог Удружења подсјетио је на 1999. годину када је ово Удружење и основано у Брчком.

„У то вријеме заједнички смо дјеловали са колегама из Бијељине, Лопара, Пелагићева и Доњег Жабара тако да смо у комуникацији са њима много тога рјешавали, као што је обезбјеђење смјештаја, набавка књига дјеци погинулих бораца, социјлна помоћ и разна друга давања“, рекао је Дакић.

Он се захвалио Влади Брчко дистрикта која је обезбиједила простор за дјеловање овог Удружења, али и добротворима који су помогли опремање канцеларије.

Ово дружење искоришћено је да се уруче захвалнице неколицини српских посланика, привредника и заслужних чланова овог Удружења који су више година доприносили његовом раду.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.