RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Za subvencioniranje troškova struje Vlada Distrikta odobrila 700.000 maraka

Članovi Vlade Brčko distrikta danas su usvojili prijedlog Odluke o odobravanju programu utroška sredstava za subvencioniranje dijela troškova za električnu energiju u iznosu od 700.000 maraka za posebne kategorije stanovništva s prebivalištema u Brčko distriktu. Danas je trebala biti usvojena i Odluka o raspodjeli jednokratne novčane pomoći umorovljenicima, ali je dio sredstava u iznosu od 16.000 maraka nedostajao zbog povećanog broja ove populacije, zbog čega je gradonačelnik Siniša Milić zadužio Direkciju za financije i Odjel za zdravstvo za pronalaženje najboljeg rješenja.

Gradonačelnik Siniša Milić

Sjednica Vlade nastavljena je razmatranjem točaka dnevnog reda koje su se odnosile na program utroška sredstava u Odjelu za javnu sigurnost, po pitanju suradnje s nevladinim sektorom u oblasti zaštite od elementarnih nepogoda. Razgovaralo se i o Smjernicama za izmjenu Zakona o državnoj službi. Milić kaže da je Vlada ušla u proceduru zakonskog inkorporiranja zaštite prava osoba, koje su u radnom odnosu, a preimenovane su sa stalnih na mandatne pozicije. Na prijedlog Odjela za prostorno planiranje i imovinsko – pravne poslove usvojen je Pravilnik o zauzimanju javnih površina privremenim građevinama na području Distrikta, kojim bi trebala riješiti pitanja objekata privremenog karaktera, uključujući i ljetne bašte.

Također, predstavnici izvršne vlasti diskutirali su o Smjernicama za izradu nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju pedagoških standarda i normativa za srednje obrazovanje u Distriktu, ali se ispostavilo da za tu oblast postoji potreba za dodatnim usuglašavanjem, o čemu će se razgovarati na jednoj od narednih sjednica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.