RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zaimović i Bošković: Novo rukovodstvo doma u skladu s rezultatima izbora

Učinjen je prvi korak ka konstituisanju vlasti na nivou Federacije BiH time što je izabrano rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH iz parlamentarne većine – izjavio je danas novoizabrani predsjedavajući tog doma Mirsad Zaimović.

Zahvalio je svima koji su podržali njegovo imenovanje, te dodao da će se truditi da opravdaju povjerenje. Izrazio je nadu da će rad Federalnog parlamenta biti intenziviran, te najavio da će danas ili u petak zakazati novu vanrednu sjednicu Predstavničkog doma kako bi se razmatrali svi zakoni koji su u interesu građana FBiH.

Dopredsjedavajući iz reda hrvatskog naroda Mladen Bošković je izjavio kako izbor novog rukovodstva tog doma predstavlja početak formiranja i konačno stavljanja u puni pogon Predstavničkog Parlamenta FBiH u skladu sa rezultatima opštih izbora.

Zaimović i Bošković su se na pitanja novinara osvrnuli su se na činjenicu da rukovodstvo ovog doma nije kompletirano, jer nije izabran dopredsjedavajući iz reda srpskog naroda.

Predsjedavajući Zaimović je pojasnio da su za dopredsjedavajućeg iz srpskog naroda bila predložena dva kandidata – Mile Atlagić i Goran Opsenica, ali su obojica u međuvremenu odustala od kandidature.

– Da je jedan od predloženih pristao, vjerovatno bismo imali kompletirano rukovodstvo Predstavničkog doma. No, očekujem da će se to desiti vrlo brzo, kako bi ovaj dom funkcionisao u punom kapacitetu – poručio je Zaimović.

Dopredsjedavajući Bošković rekao je da su HDZ BiH i stranke okupljene u HNS spremni podržati bilo kojih prijedlog kada je u pitanju dopredsjedavajući iz srpskog naroda.

Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.