RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zakoni o socijalnoj i dječijoj zaštiti pred poslanicima

Šefovi poslaničkih klubova i poslanici u Skupštini Brčko distrikta danas su utvrdili  dnevni red za 24. redovnu sjednicu parlamenta koja će biti održana u srijedu 31. januara.

Među 11 tačaka dnevnog reda nalaze se izmjene Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, te nacrt Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Također, poslanici će na narednoj sjednici skupštine raspravljati o prijedlogu budžeta Brčko distrikta za ovu godinu posebno analizirajući njegovu prihodovnu stranu i materijalne troškove.

Na današnjem pripremnom sastanku je konstatovano da što hitnije treba ponovo vratiti u parlamentarnu proceduru set antikoruptivnih zakona sa čijim usvajanjem Distrikt već kasni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.