RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Nastavak serije domaćih i međunarodnih aktivnosti Pododjela za sport, kulturu i turizam

Serija domaćih i međunarodnih aktivnosti iz polja kulture obilježiće ovogodišnji rad vladinog Pododjela za sport, kulturu i turizam.

Govoreći o realizaciji poslovnog plana za ovu godinu koji je usvojila Vlada Brčko Distrikta, Jakov Amidžić, šef Pododjela za sport, kulturu i turizam je za “Radio Brčko” kazao da će velika pažnja biti posvećena brčanskim kulturnim institucijama Biblioteci, Galeriji i Muzeju.

Drugi segment organizacije u radu je stalna komunikacija sa nevladinim sektorom iz oblasti kulture koja je dobro postavljena i utemeljena.

Treći dio angažmana Pododjela za sport, kulturu i turizam je organiziranje tradicionalnih domaćih i međunarodnih manifestacija kulture koje traju tokom cijele godine i koje imaju dobar prijem kod brčanske i publike koja tokom ljeta boravi u Brčko Distriktu.

Kad je u pitanju finasijska strana realizacije plana, u odnosu na period od prije nekoliko godina, sredstva su umanjena za oko 500.000 KM, ali Amidžić je uvjeren da će plan biti u cjelosti realiziran.

Prve konkretne aktivnosti Pododjela već su u toku, a radi se o organizaciji  „Izbora sportiste godine Brčko Distrikta“ i učešću u ovogodišnjem obilježavanju „Dana Brčko Distrikta“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.