Arhiva

Zaposlenici i roditelji Treće osnovne škole darovali krv

Na prijedlog Vijeća učenika  Treće osnovne škole Brčko distrikta, preko četrdeset roditelja i djelatnika ove škole danas se odazvalo akciji dobrovoljnog darivanja krvi u brčanskoj bolnici.

Zijad Ražanica otac dvoje djece, koja pohađaju Treću osnovnu školu, danas se odazvao akciji, te svojim primjerom pokazao kako se ovakvim akcijama mogu i drugi roditelji pridružiti. “Ovo je najmanje što kao ljudi možemo uraditi za druge, ali i radi nas samih jer osjećamo dobročinstvo u sebi”, izjavio je Ražanica, kome ovo nije prvi put da daruje dragocjenu tečnost koja život znači.

Šefica brčanske brčanske Transfuziologije prim. dr. Azrija Pašalić kaže da su slične akcije nedavno organizirale OŠ Brka, vatrogasna društva i udruge. Napomenula je da trenutno ne oskudijevaju s krvnim rezervama, ali da su uvijek poželjene krvne grupe s negativnim Rh faktorom. Doktorica je najavila i naredne akcije, koje će zaposlenici Javnog zdravstvenog centra provoditi u Općini Pelagićevo, te vladinim i drugim institucijama Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button