RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Završen javni poziv po projektima za NVO Brčko Distrikta

Javni poziv po projektima za nevladine organizacije koji je raspisala Vlada Brčko Distrikta je završen, a propisane kriterije konkursa zadovoljilo je 20 udruženja s područja Brčko Distrikta.

Anica Radić Savić, šef Pododjela za podršku MZ i NVO je kazala da je za finansiranje i sufinasiranje nevladinog sektora, ciljano po odabranim projektima, ove godine obezbijeđeno 140.000 hiljada KM. “Cilj projekta je pospješiti razvoj i oblikovanje civilnog društva kroz nevladin sektor i omladinske organizacije”, napomenula je Radić Savić.

Projekti koji su dobili podršku predmetno su bili oslonjeni na prevenciju maloljetničkog prestupništva, borbu protiv incidenata motiviranih predrasudama, prevencija nasilja nad i među djecom, rješavanje problema mladih u Brčko Distriktu, razvoj i unaprijeđenje civilnog društva, zaštita ljudskih prava i širenje kuture mira i nenasilja.

Rok za provedbu projekata je proljeće 2018. godine, a rok podnošenja izvještaja po projektima je do 30. juna naredne godine.

Od 20 projekata koji su zadovoljili propisane kriterije 11 je omladinskih, a devet iz ostalog nevladinog sektora u Brčko Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.