RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Banjalučki glumci izveli predstavu “Crvenkapa” za brčanske osnovce

U okviru pratećeg programa 34. Susreta pozorišta / kazališta BiH u  Brčkom, danas je na repertoaru bila lutkarska predstava “Crvenkapa” prema tekstu i režiji Živomira Jokovića u izvedbi ansambla Narodnog pozorišta RS-a iz Banja Luke. Predstava je izvedena u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi za učenike najnižih razreda.

Protagonosti  predstave “Crvenkapa” : Božana Bijelić, Željko Miličević, Snježana Milidrag i Dragan Banjac, danas su se s osnovcima igrali, jednim dijelom prepuštajući im uloge lovca, bake, majke, Crvenkape i vuka.

“Premijera Crvenkape je bila 2002. godine, što pokazuje da ovu predstavu dugo igramo. Djeca je vole i svake nove generacije koje dolaze uživaju u njoj, tako da je za Crvenkapu sala uvijek puna”, istaknula je glumica Bijelić.

Njen kolega Banjac igrao je lovca. Kaže da je zadovoljan ovacijama brčanske publike, te da rado dolaze u Brčko. “Imate kulturnu malu publiku koja tačno reaguje na priču koju predstavljamo”, naveo je Banjac.

Rubina Sarajlić u ime organizatora pratećeg programa 34. Susreta pozorišta / kazališta Brčko distrikta kaže da su i ove godine osigurana igranja dječjih predstava u gradskim i prigradskim mjestima. Tako će već sutra živinički glumci izvesti predstavu „Vrh svijeta DJ Šampinjon” u Bijeloj i Breziku. Narednog dana je predstava za mlade „Kralj Ibi“ Brčaka Gorana Damjanca, koja će biti  izvedena u Domu kulture u 19:30 h.

Ulaz je besplatan za sve dječje predstave.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!