RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Božićni sajam u organizaciji učenika srednjih škola

Učenici brčanskih srednjih škola sa svojim vjeroučiteljima su u sklopu manifestacije „Čari zime“ danas na Trgu mladih organizirali već tradicionalni Božićni sajam.

Na njihovom štandu prodaju božićnu pšenicu, kolače i ukrasne aranžmane, također može se kupiti i kuhano vino, te palačinci i krofne.

„U samoj organizaciji učestvuju učenici iz sve četiri brčanske srednje škole, sve proizvode koje smo izložili sami smo pripremili uz pomoć naših mama i baka. Ovo je već treća godina kako učestvujemo u manifestaciji „Čari zime“ i mislim da smo postali prepoznatljivi po entuzijazmu i vedrom duhu“, kazala je učenica brčanske Gimnazije, Rafaela Jagatić.

„Ovaj Božićni sajam je već tradicija koju obilježavamo u Brčkom s ciljem da donesemo duh katoličkog Božića u naš grad na jedan jako lijep način, te ovim putem pozivam sve naše sugrađane da nas posjete i podrže naše učenike“, kazao je vjeroučitelj Ivan Šarčević.

Sajam će biti otvoren danas i sutra do večernjih sati. Svi prikupljeni prilozi od prodaje idu u svrhu plaćanja ekskurzija učenika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Чари зиме” у Брчком испуниле очекивања

Миљана Ђурђевић

Brčko: Gradonačelnik Kadrić obišao izlagače manifestacije „Čari zime“

Radio Brčko

“Чари зиме” у Брчком до краја јануара ове године

Миљана Ђурђевић