RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom počinju “Čari zime”

Vlada Brčko distrikta će i ove zime organizovati manifestaciju “Čari zime” u sklopu koje će u naredna dva mjeseca biti upriličeno više zabavnih sadržaja za sve uzraste. Ovo će biti prilika da se obogati turistička ponuda Brčko distrikta tokom zimskog perioda, ali i da se pruži prilika lokalnim proizvođačima da predstave svoje proizvode.

“Manifestacija “Čari zime” će trajati tokom decembra i januara od 17 do 21 sat svakim danom i već je započelo  postavljanje drvenih kućica u kojima će biti izložen prodajni program u duhu ove manifestacije. Tokom trajanja  manifestacije posjetioci će imati priliku da svakodnevno uživaju u raznim zabavnim i muzičkim sadržajima, zimskom foto studiju, kreativnim radionicama i predstavama za djecu”, istakao je Esed Kadrić gradonačelnik Brčko distrikta.

Esed Kadrić

Gradonačelnik Kadrić je potvrdio da će Brčake u Novu godinu uvesti regionalna zvijezda Nina Badrić, a u ponoć će biti upriličen i vatromet.

On se također osvrnuo i na epidemiološkiu situaciju vezano za korona virus te izrazio nadu da ona neći biti pogoršana u vrijeme tokom trajanja ove manifestacije.

Sredstva za manifestaciju i klizalište u iznosu od 130.000 maraka, te za koncert 75.000 maraka izdvojena su iz Kabineta gradonačelnika, a ove godine izdvojen je i kapitalni grant od 100.000 maraka za ukrašavanje grada, nabavku led jelke i nove ukrasne rasvjete.

Ove godine, klizalište je postavljeno na Trgu mladih, a cijena klizališta je simbolična, iznosi 1KM, te je ponedjeljkom i petkom od 14 do 15 sati besplatno za djecu osnovnih škola sa područja Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Vijećnici upriličen prijem za prosvjetne radnike dobitnike prestižnih priznanja

Radio Brčko

Šefica političkog tima Britanskog veleposlanstva u BiH Helen Flewker posjetila Brčko distrikt

Radio Brčko

Startovali radovi na rekonstrukciji brčanskog Zanatskog centra

Admir Kadrić