RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Biblioteka “Prosvjete” Brčko nudi preko 5. 000 naslova s akcentom na đačku lektiru

U okviru Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta„ (SPKD) Brčko u funkciji je biblioteka sa knjižnim fondom koji broji preko 5.000 naslova. Biblioteka radi svakim radnim danom, a kod nabave knjiga akcent je na knjigama za đačku lektiru.

Predsjednik brčanske „Prosvjete“ Dragan Tomić za Radio Brčko kazao je da biblioteka koja je smještena u prostoru „Prosvjete“, posjeduje sve naslove lektire za osnovne, 70 do 80 posto naslova za srednje škole, beletristiku, naučnu literaturu i da se svakim danom knjižni fond povećava.

Dragan Tomić

Tomić je pozvao sve učenike koji trebaju lektiru, a s obzirom da je Gradska biblioteka opterećena jer veliki broj učenika u isto vrijeme traži isti naslov iz lektire, da slobodno dođu u u biblioteku „Prosvjete“ i dobiju traženu knjigu.

Boblioteka radnim danima radi od 08.00 do 16.00 sati, otvorena je za sve građane, a članirina za učenike i studente na godišnjem nivou je tri, a za sve ostale sugrađane pet KM.

Tomić je dodao da biblioteka posjeduje kvalitetnu literaturu iz oblasti prava, medicine, ekonomije i drugih područja društvenih i prirodnih nauka, kao i najnovija aktuelna izdanja zahvaljujući izdačima-donatorima iz Srbije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Roman “Otkup sirove kože” Abdulaha Sidrana promovisan u Brčkom

Suvad Alagić

Брчко: Одржана промоција дјела дјечијег писца Елмире Хелаћ-Мекић

Vladimir Matijević

Брчанска библиотека током љета ради пуно радно вријеме

Дејана Крстић