BrčkoKultura

Brčanski “Preporod” pokrenuo rad svih svojih sekcija

U sklopu Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Brčko pokrenuta su predavanja u okviru škole stranih jezika koja se ove godine realizuje po deseti put. U toku su upisi i u druge sekcije ovog kulturnog društva.

„I ove godine omogućavamo da polaznici raznih uzrasta steknu neophodna znanja iz engleskog i njemačkog  jezika od veoma stručnih profesora pri čemu se u saradnji sa školom stranih jezika iz Tuzle na kraju ciklusa izdaje i odgovarajući certifikat koji je priznat na prostoru cijele BiH“, istakla je Adisa Osmić Smajić, predsjednica  “Preporoda”.

U zadnjem ciklusu ovu školu stranih jezika je uspješno pohađalo preko 200 polaznika dok je prije pandemije ovaj broj u toku jedne školske godine dostizao i po 450 polaznika. Predavanja za engleski jezik se izvode prema savremenim udžbenicima Cambridga, dok se nastava na njemačkom odvija po Schritte programu.

Adisa Osmić Smajić je dodala da je u toku upis u ansambl pjesama i igara te sekciju gitare a brčanski “Preporod” u narednom periodu ponovo pokreće i sekciju informatike.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button