RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Затворени Дани словенске писмености

У просторијама Галерије “Сава Шумановић” Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Брчко,  синоћ су књижевном вечери под називом “Сасвим случајно и без теме спајам стихове, људе и вријеме” званично затворени Дане словенске писмености.

Професор српског језика и књижевности Душко Милошевић изјавио је на затварању Дана словенске писмености да су ова три дана била веома поучна и корисна како за посјетиоце, тако и за наставнике и ученике.

„Одржано је и предавање професора др Миланке Бабић са Филолошког факултета Источно Сарајево, која нам је приближила тренутни положај српског језика али вратили смо се и на настанак ћирилице као настанка словенске писмености. Такође, професор др Бабић је и аутор наших уџбеника и граматике и била нам је част да је упознамо,“ рекао је Милошевић.

Члан Просвјетиног Српског књижевног круга Ђорђе Крстић, који је отворио књижевно вече са уводним ријечима да је циљ оваквог програма дружење књижевних стваралаца са публиком, како би на тај начин што већи број људи послушао стихове.

Подсјећамо, да ће грађани дистрикта Брчко имати прилику да до 15. јуна, сваког радног дана од осам до 16 часова посјете Галерију и погледају изложбу под називом „ Рукописна средњовјековна баштина  Бранковића“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prvi put od 1992. godine u Zemaljskom muzeju stalna izložba ”Bosna i Hercegovina u prahistorijsko doba”

Radio Brčko

Brčko: Otvorena izložba „Islamska umjetnost Irana“

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Otvorena izložba povodom 75 godina pruge Brčko-Banovići

Sanita Jerković Ibrahimović