RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Уприличена изложба радова четврте генерације школе иконописа

У просторијама Културно-административног центра „Патријарх Павле“ у Српској Вароши синоћ је уприличена свечана додјела диплома и изложба радова ИВ генерације школе иконописа „Небеска царица“.

Дијана Јовановић, предсједница ове школе која дјелује већ 12 година у оквиру црквене општине Брчко, истакла је да је ово дипломска изложба на којој су четири дјевојке добиле дипломе свршених иконописаца.

„Првенствено нам је циљ да промовишемо младе људе који су усавршили ту технику. Поред иконописања које је примарно у нашој школи, имамо и употребу наоченог о иконама на предметима који нису иконе, па тако радимо осликавање дрвених јаја, крстове, затим имамо калиграфију, ручно осликавање имена и њихових значења и многе друге активности. На овој изложби представљено је око 50 икона, калиграфских и осталих радова које радимо у оквиру наше школе. Од тога синоћ је изложено и осам икона од ова четири дипломца“, нагласила је Јовановић.

Како је додала, има много талентованих ученика и нема годишта које ограничава долазак у ову школу, тако да полазника има од седам до 77 година старости. А такођер, и већина ученика након добијања дипломе и даље остају и похађају школу иконописа и међусобно се друже.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчанска школа иконописа успјешно постоји већ девет година

Дејана Крстић

Brčko: Otvorena izložba slika naivnog slikarstva

Sarajevo: Peto izdanje ‘Golf-Festa’ okupilo vlasnike automobila marke ‘golf’ iz BiH i zemalja okruženja

Vladimir Matijević