RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Grand prix za interpretaciju pripao Davidu Steviću iz Prve OŠ

Na sinoć održanom Tradicionalnom XVIII festivalu “Dječja mašta može svašta”, Brčko 2022.godine, Grand prix za interpretaciju pripao je Davidu Stević, iz Prve osnovne škole za numeru “Anđela“.

Prvu nagradu dobila je za pjesmu „Noć leptira i vila“ Danijela Abramović iz 10. osnovne škole, drugu nagradu su dobili Martin Rener, Prva (OŠ), za pjesmu „Kad porastem“, i Nora Pirić iz Prve (OŠ), koja je izvela numeru „Čokoladni poljupci“.

Treću nagradu dijele Sofija Bijelić, IV (OŠ), za pjesmu »U ljubavi je spas«, Melisa Šerifović Osma (OŠ) za pjesmu »Foliraš«, te Asja Drapić iz Pete (OŠ) koja je pjevala pjesmu pod nazivom «Zaljubiška«. Posebna nagrada za interpretaciju pripala je pjesmi »Dosta mi je svega« koju su zajedno pjevali Daniela Geljić, Mato i Ana Jurković iz 10. (OŠ). Pored njih posebnu nagradu osvojili su i Ivka Vilušić i Veronika Jerković iz 10. (OŠ), za numeru „Nije lako“. Nagradu za scenski nastup dobila je Lara Smetanović, I (OŠ) za pjesmu *Hvalila se bubamara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: „Udruženje žena Bošnjakinja“ iz Turske se vratilo sa peharom

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Tari Lukić Gran-pri Festivala “Dječija mašta može svašta”

Radio Brčko

Први ЦЕВ љетни фестивал одбојке на пијеску у Брчком – сви медаље

Admir Kadrić