RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: U ljetnom periodu nepromijenjeno radno vrijeme bibliteke

U ljetnom periodu ostalo je nepromijenjeno radno vrijeme Gradske bibliteke-knjižnice Brčko distrikta. Svi odjeli za iznajmljivanje knjiga su u funkciji, kao i dvije studijske i jedna čitaonica za djecu i internet.

Direktorica Gradske biblioteke-knjižnice Brčko distrikta BiH Lejla Hogić za Radio Brčko je naglasila da je radno vrijeme biblioteke u ljetnom periodu, kao i tokom cijele godine, od 7.30 do 15.30 sati, a radi se nepromijenjenim tempom.

Čitaonice mogu koristiti svi članovi biblioteke, a ljeti je najviše koriste studenti.

Kompletan knjižni fond je na raspolaganju članovima bibliteke, osim stručnih knjiga koje se ne mogu iznositi odnosno posuđivati.

Hogić je kazala da su korisnicima biblioteke na raspolaganju sve čitaonice kao i besplatno korištenje intereneta.

Biblioteka  u ovoj godini do sada ima učlanjenih već oko 2.300 korisnika knjižnog fonda. Članovi biblioteke obuhvaćaju sve kategorije građana, od najmlađih do nastarijih, zaposlenih kao i nezaposlenih.

„Knjiga je zadržala svoje važno mjesto u našoj svadnevici, kao i u procesu cjeloživotnog učenja, a biblioteke su mjesta koja se moraju i trebaju posjećivati tokom cjeloživotnog obrazovanja“, naznačila je Hogić.

Sve aktivnosti u bibliteci odvijaju se uz poštivanje propisanih epidemiloških mjera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Biblioteka/knjižnica upisuje nove članove

Mirsad Arnautović

Brčko: Radno vrijeme privrednih subjekata do 21:00 sat

Radio Brčko

Брчко: Продужено радно вријеме привредним субјектима до 22:00 сата

Radio Brčko