Brčko

Брчко: Продужено радно вријеме привредним субјектима до 22:00 сата

Штаб за заштиту и спашавање Брчко дистрикта БиХ на данашњој сједници донио је наредбу:

(1)Забрањује се кретање особама на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у наредних 15 (петнаест) дана у временском периоду од 23.00 до 05.00 сати.

(2)Дозвољава се током трајања забране кретања рад дежурних апотека, бензинских станица само у дијелу који се бави точењем горива, рад привредних субјеката који се баве производњом.

(3)Одредбе става (1) овог члана не примјењују се на запослене који врше службене дужности или су укључени у провођење мјера и активности у вези с проглашењем стања природне несреће због корона вируса, као и запослени у правним лицима у којима се ради континуитета производње рад одвија у смјенама.

(4)За провођење ове наредбе задужује се Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

(5)Према особама које се понашају супротно од члана 1. става (1) ове наредбе Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине поступа у складу са Законом о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

Налаже се обавезно ношење заштитне маске (прекривена уста, нос и брада) у затвореним просторима, а на отвореном простору у групи од два или више лица и да одржавају физичку дистанцу од 2 метра, осим чланова ужег домаћинства.

(1)Ограничава се рад свим привредним субјектима на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, осим привредним субјектима из члана 1. став (2) и (3) ове наредбе до 22.00 сат.

(2)Дозвољавају се рекреативне активности које се обављају у затвореном простору до 22.00 сат.

(3)Забрањено је свако организовано окупљање с музиком уживо, ди-џејевима и слично.

(4) Задужује се Уред градоначелника Брчко дистрикта Босне и Херцеговине – Инспекторат и Полиција Брчко дистрикта БиХ да у складу у својим надлежностима врше појачану контролу поштовања мјера и наредби Штаба за заштиту и спашавање Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у угоститељским објектима, број предмета: 02-000049/20, број акта: 01.1141СМ-213/20 од 11. 5. 2020. године, као и контролу поштовања свих препорука у складу с врстом дјелатности, које нису у супротности с овом наредбом, а све с циљем спречавања ширења заразе корона вируса – ЦОВИД-19, те уколико се утврди непоштовање епидемиолошких мјера у угоститељском објекту истом онемогући даљњи рад до краја радног времена тог радног дана.

Овом наредбом ставља се ван снаге Наредба број предмета: 02-000033/21, број акта: 01.1-1413ЕК-069/21 од 23. 4. 2021. године.

Ова наредба ступа на снагу даном доношења и објавит ће се у „Службеном гласнику Брчко дистрикта Босне и Херцеговине“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button